Kempeleen 5. Perhewappu

19.4.2018

Kempeleen 5. Wappu
Kempeleen 5. Wappu

Kempeleen viides perhewappu juhlittiin aurinkoisessa, iloisessa kevätsäässä.

Kempeleen demareiden vappukysely:

Vanhuspalveluihin enemmän huomiota

Vanhuspalvelut nousivat selkeästi tärkeimmäksi korjausta vaativaksi asiaksi Kempeleen Sosialidemokraatit ry:n vappukyselyssä.  Samansuuntaista palautetta tuli myös perhevapputapahtumassa käydyissä keskusteluissa. Kunta vai kaupunki, siitäkin keskusteltiin. Näytti siltä, että tässä tapahtumassa kuntaa kannattavat olivat enemmistönä.

Toiseksi eniten kyselyyn vaadittiin huomiota teiden kuntoon. Esimerkiksi routakorjauksia kiirehdittiin. Huomautettavaa oli myös lumen aurauksesta. Katuvaloja on vastaajien mukaan Kempeleessä liian vähän, ja siellä, missä valoja on, valot ovat usein liian himmeät.

Kolmanneksi eniten odotettiin korjausta terveyspalveluihin. Kritiikkiä tuli ajanvarauksesta ja lääkärille pääsystä. Joku oli saanut lääkärille ajan vasta kuukauden päähän. Myös hammaslääkärille oli muutaman vastaajan mielestä liian pitkät jonot. Vuodeosastopalvelussa nähtiin niin ikään korjattavaa.

Työllisyydestä ja etenkin nuorten ja vasta valmistuneiden työllistämisestä tuli palautetta kuntapäättäjille. Kempeleessä pitäisi olla vastaajien mukaan tarjolla enemmän erilaisia työllisyyspalveluita.

Nuorisolle toivottiin Kempeleeseen enemmän järkevää tekemistä. Vapaa-ajan palveluille lähti terveiset, että tarjolla oleva tieto on liian hajallaan. Erityisesti toivottiin lapsi- ja vanhempiliikuntaa. Varhaiskasvatuksen ryhmiä toivottiin nykyistä pienemmiksi.

Vappukyselyssä tuli myös positiivista palautetta Kempeleen kunnalla. Kaikki ok, totesi muutama vastaaja.

Vappukyselyn vaihtoehtoina olivat terveyspalvelut, vanhuspalvelut, työllisyys, varhaiskasvatus, vapaa-ajan palvelut, elinvoimaisuus, turvallisuus, teiden kunto, jokin muu, mikä?

Kaikki kyselyyn vastanneet osallistuivat arvontaan. Kiitämme kuntalaisia vastauksista sekä muustakin palautteista. Nostamme kyselyssä esiin tulleita asioita Kempeleen kunnan päätöksenteossa.

 

Kempeleen Sosialidemokraatit ry

Johtokunta 

 

Kempeleen Sosialidemokraatit ry viidennen Perhewappun ohjelma 1.5.2018!

Ohjelmassa: 

Kempeleen kunnan tervehdys, Jarmo Haapaniemi, valtuuston puheenjohtaja 

Vappupuhe, Raimo Piirainen

Stella-pelle + Pertti Haipola 

poni, Kasvomaalausta, onnenpyörä lapsille ja aikuisille,

Musiikkia: Emil, Fanny ja Jani Toropainen, Rauno Huotari

Myynnissä simaa, munkkia, makkaraa, MLL:n folioilmapalloja.

Tapahtumassa kysely. Vastaamalla osallistut arvontaan, jossa on hyvät palkinnot.

Lopuksi vapputanssit.
 

Liitteet